Un llibre de ioga per a les dones


Us vull compartir el llibre de Geeta Iyengar: YOGA PARA LA MUJER, Editorial Kairós – Biblioteca de la Salud, que recentment va caure a les meves mans.

img_6001

Malgrat que jo sóc professora de la branca de kundalini yoga i que per tant segueixo el llinatge del mestre de ioga Iogui Bhajan, em ressonen especialment les indicacions d’iyengar de la Geeta.

Amb claredat i subtilesa, la Geeta ens ofereix en aquest llibre un recull de consells, pràctiques guiades i explicacions detallades del “perquè” de  les postures (asanes) i de les respiracions més comuns (pranayames).

La Geeta, filla del mestre que va crear la branca de ioga Iyengar, BSK Iyengar, és un referent del ioga per a dones i a la seva bibliografia repassa els moments vitals de la menstruació, l’embaras i  la menopausa.

Us deixo també aquest vídeo seu: una sessió molt exigent des del treball corporal, fent èmfasis en la correcta alineació. És interessant veure com la branca de kundalini ioga abraça l’espiritualitat des de l’òptica de l’energia que es crea entre el cos, la ment i l’interior, i en canvi  l’Iyengar ho fa estrictament des del treball corporal i l’alineació dels angles i triangles del cos: tots els camins són bons per pujar la muntanya, només et cal escollir el teu…, 💚 Namasté

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s