💜 Escalfaments ioga embaràs


Captura de pantalla 2017-01-07 a les 21.45.51.png

Aquesta és una petita mostra d’alguns exercicis que, si no hi ha contraindicació mèdica, pots practicar de forma segura durant tot l’embaràs. Recorda escoltar el teu cos, i el teu bebé, i para la pràctica si ho necessites. L’embaràs, des de la perspectiva iòguica, és un moment únic i especialment sensible i sensitiu per a tu i el teu bebè, gaudeix-lo i cuida’t al màxim. 🙏🏻

La meva mestre de ioga per l’embaràs sempre deia que una professora amb alumnes embarassades tenia el doble d’alumnes: les mares i els seus bebès (que també reben els beneficis de la pràctica).

Als propers “posts” indicarem recomanacions específiques per a cada trimestre de l’embaràs. Però de moment, i per tal que les seguidores de proioga ja embarassades puguin començar la seva pràctica, avançarem algunes series/set de postures que es poden practicar tots els mesos.

La meditació és especialment convenient per aquest periode on tot canvia. També la inclourem ben aviat.

Que en gaudiu: ❤

1.- Papallona: relaxa’t i respira llarg i profund (RLP). A poc a poc mou les cames amunt i avall suaument. Acosta els talons a la pelvis si ho creus convenient. Relaxa’t abans de passar a la següent postura.

FullSizeRender-2.jpg

2.- Corb: posa’t d’en peus i separa les cames. Baixa a la postura de corb i permet que les cames se separin fins que et trobis còmode i els glutis baixin al màxim fins a terra. Intenta recolzar tota la planta dels peus. Enllaça els dits de les mans i descansa els colzes a la part interna de les cames. Respira  RLP per 3 min. Relaxa’t abans de passar a la següent postura.

FullSizeRender-1.jpg

3.- Gat-Vaca: separa mans i genolls a l’amplada d’espatlles i de la pelvis. Inhala a l’estirar el cap cap dalt i permet que el pit s’obri, però vigila de no pressionar massa la columna cap avall (és més postura de “taula” o gos que de vaca. Exhala al passar a gat, quan relaxes el cap i estires la columna cap dalt, com si fossis un gat.

FullSizeRender-3.jpg

FullSizeRender-4.jpg

4.- Variant Gat-Vaca: com a l’exercici anterior però inhala i aixeca el cap i la cama esquerra cap enrere i cap dalt. Assegura’t que la pelvis es manté paral.lela a terra. Exhala i abaixa el cap alhora que enviem la cama cap al pit. Fes-ho durant 1 min i canvia de cama. Relaxa’t abans de passar a la següent postura.

FullSizeRender-5.jpg

Important: aquests exercicis estan validats per la KRI (Kundalini Research Institute) i segueixen les recomanacions del mestre de Kundalini YBhajan per practicar-les durant el període del embaràs. En cas de qualsevol dolor, malestar o lesió, si us plau consulta amb el teu ginecòleg.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s