💜 2on TRIM de l’embaràs


Captura de pantalla 2017-01-23 a les 19.17.40.png

Algunes recomanacions sobre que fer i que no fer durant els 2on trim. d’embaràs, sempre, és clar, que la teva intuïció t’ho confirmi i sobretot que no existeixi contraindicació per part del teu metge especialista.

Kundalini ioga recomana connectar amb el 2on xacra (xacra de la “creativitat”, localitzat a l’úter, just allà on està creixent el teu bebè).

Generalment aquest trimestre és ple d’energia, extraversió i felicitat!. Ha passat el riscós 1er trim. i ara toca treballar la capacitat d’adaptació al nou “estatus maternal”, la flexibilitat (física i mental) i és per això que ens centrem en aquest 2on xacra, per aprofitar-ne la capacitat d’adaptació al canvi.

És el moment perfecte per establir una rutina (de ioga o no), per començar a acostumar al bebé a racions diàries de serotonina (camina, balla, mou-te fent esport de poc impacte, fes ioga ..). Enfoca aquesta rutina no obstant sense expectatives: tot està en canvi constant aquests mesos, i més que mai ens convé creure i sentir que tots els canvis són a fi de bé.

Cuidat: nutrició conscient, massatges, meditació…

Algunes postures per aquest trimestre: corb, camell, granotes, triangle, gos-gat, guerrer, satkriya ..,  ja no cal patir tant per les assanes que contrauen l’úter i per tant poden posa-lo en perill l’embaràs, però de tota manera cal anar amb compte, no forçar el cos i escoltar-se molt.

Evitarem sempre les postures que impliquin pressió abdominal (roda, arc, planxa..) i vigilarem molt de no fatigar-nos en excés.

El Mantra d’aquest 2on trim. és HAR (la creativitat).

Et deixem una serie apte per tots els trimestres de yin-ioga, que la gaudeixis:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s